Studiekeuze advies en testen

Wij kunnen je helpen!

Studiekeuzetest
De profiel en studiekeuze tests zijn testen om middelbare scholieren te ondersteunen bij het kiezen van een vervolgstudie.
De test analyseert de scholier op twee onderdelen: gedrag en interesse. Uit de gedragsanalyse blijkt waar je goed in bent en natuurlijke kwaliteiten je bezit. De interesseanalyse maakt helder wat je belangrijk vindt. Deze twee analyses worden aan elkaar gekoppeld en in een persoonlijk gesprek met je besproken met de studie-adviseur.

Wij geven onafhankelijk advies ter ondersteuning van een juiste keuze voor de toekomst. Wij stellen hierbij het natuurlijke gedrag in combinatie met de interesses centraal.

Gedragsanalyse
De gedragsanalyse wordt digitaal ingevuld. Er wordt gewerkt met 4 profielfactoren. Deze 4 profielfactoren samen met de ingevulde gedragsanalyse geeft een persoonlijk profiel weer. Dit persoonlijk profiel beschrijft waar je van nature goed in bent. Het zijn je natuurlijke talenten. De gedragsanalyse geeft inzicht in natuurlijke talenten, angsten en drijfveren. Uit de gedragsanalyse komt het volgende naar voren:

  • Hoe je dingen van nature doet
  • Je natuurlijke talenten
  • Je manier van communiceren
  • Wat je niet fijn vindt (vrees)
  • Wat je wel fijn vindt (waardoor je gemotiveerd wordt)
  • Welke waarde je toevoegt in een team


Interesse analyse
Interesses zijn ook een heel belangrijke factor in het studiekeuzeproces. Als je iets leuk vindt, dan ben je gemotiveerd. Ook bij het kiezen van een schoolprofiel of vervolgstudie speelt interesse dus een belangrijke rol. Het is vaak lastig om erachter te komen wat je interesse precies is en in welke aspecten je geïnteresseerd bent. De test die wij gebruiken haalt de verankerde interesse naar boven. Er wordt gemeten op basis van interessegebieden en op basis van interesseactiviteiten.

Persoonlijk gesprek studieadviseur
In dit gesprek bespreken wij uitgebreid het gedragsrapport. Het is namelijk heel belangrijk dat jij jezelf herkent in het beschreven gedrag. Dit is namelijk het uitgangspunt van het studiekeuze advies. Tijdens dit gesprek controleren wij dit. Wij staan stil bij je natuurlijke talenten. Wij vragen naar voorbeelden en stellen herkenningsvragen om te ontdekken of jij je herkent in het gedragsrapport. In 99,9% van de gevallen is dit het geval.
Tevens bespreken wij het interesserapport. Je komt in dit gesprek erachter in welke gebieden je interesses liggen en welke activiteiten je interessant vindt. Wij gaan beiden gebieden dieper in en koppelen deze aan elkaar, waardoor je meer inzicht krijgt in je totale interesses.

De koppeling van het gedragsrapport en interesserapport is de basis voor het studiekeuzeadvies. De koppeling wordt vertaald naar opleidingen die de beste combinatie van je natuurlijke talenten en interesses aanspreken. Zo'n opleiding ontwikkelt je natuurlijke talenten en voedt je interesse. Dit betekent dat je op deze opleidingen gemotiveerd en succesvol zal zijn, want je studeert in je kracht en leert over dat wat je interessant vindt. Tijdens het gesprek kom je erachter waarom deze opleidingen goed bij je passen. Uiteraard maak je uiteindelijk zelf je keuze en dat kun je beter als je je bewust bent van je eigen talenten.

Kosten
De kosten voor het studie-advies, bestaande uit gedragsanalyse, interesseanalyse en persoonlijk gesprek bedragen € 275,- (exclusief BTW).